Pojištění kybernetických rizik - Schejbalová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou pojištění kybernetických rizik. V práci je nejprve vymezen pojem pojišťovnictví, dále obsahuje charakteristiku kybernetické bezpečnosti, kde se podrobněji věnuje kybernetickým útoků a vývoji kybernetické bezpečnosti v České republice. Dále je v práci provedena analýza pojistných produktů zaměřených na kybernetická rizika pro podnikatelské subjekty na českém pojistném trhu, které jsou poté mezi sebou porovnány. Následně je charakterizována vybraná společnost a její kybernetická rizika a na základě toho je pro ni vybrán optimální pojistný produkt.
Cyber Risk Insurance
Keywords: pojištění; kybernetická rizika; kybernetická bezpečnost; kybernetické útoky; kyberprostor; insurance; cyber risks; cyber security; cyber attacks; cyberspace