Dějiny evangelického sboru Klášter nad Dědinou (1782-1939) - Dimlová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce obsahuje jak teoretickou tak i praktickou část zaměřenou na vývoj ČCE sboru Klášter nad Dědinou. Teoretická část mapuje náboženskou situaci od vypuknutí husitských válek a dále sleduje rozdělující se roviny katolického a evangelického náboženství a dochází finálně k roku vydání tolerančního patentu. V praktické části se práce věnuje každodennímu životu sboru a okrajově i statistickým a finančním problémům, se kterými se sbor potýkal. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na vývoj evangelické architektury.
History of the Evangelic Church in Klášter nad Dědinou (1782-1939)
Keywords: Klášter nad Dědinou; Toleranční patent; evangelictví; evangelická architektura; Toleranzpatent; Evangelismus; evangelische Architektur