Architektura a urbanismus města Čáslavi v letech 1848-1958 - Francová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se věnuje architektuře a urbanistickému vývoji města Čáslav v letech 1848-1958. Práce je zaměřena na veřejnou a obecní výstavbu. Hlavní část je tvořena katalogem staveb, které v tomto období vznikly. Je zde popsán jejich historický vývoj a vzhled. Zároveň je v práci zachycen politický a kulturní vývoj města spolu s připomenutím významných stavitelů, kteří ve městě působili v daném období.
Architecture and Urbanism of City Čáslav in the years 1848-1958
Keywords: Čáslav; architektura 19. a 20. století; urbanismus; dějiny regionu; Čáslav; architekture of nineteenth and twentieth century; urbanism; history of the region