Manažerská etika a pravomoci vrcholného managemnetu - Maška, Michal (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem práce je analyzovat výkon pravomocí vrcholného managementu na základě komparace právní úpravy postavení vedoucích zaměstnanců, popř. postavení statutárních orgánů obchodních korporací, s požadavky a východisky manažerské etiky na výkon funkce ve vrcholném managementu. Na základě syntézy zjištěných poznatků bude v práci navrženo, v čem je manažerská etika inspirující pro případné změny právní úpravy.
Managerial ethics and competence of top management
Keywords: etika; manažerská etika; morální odpovědnost manažera; pravomoci vrcholného managementu; ethics; business ethics; moral responsibility manger; powers of the executive management