Monitor druhu pohybové aktivity osoby - Kohoutek, Aleš (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je navrhnout metody a algoritmy schopné analyzovat pohyb osoby v budově. Funkce celého systému je ověřena vývojovými deskami a softwarem. V práci je provedeno srovnání několika studií a z nich jsou zvoleny nejvhodnější metody jako základ vyhodnocovacího algoritmu. Pro sběr dat je užita vývojová deska, osazená tříosým kapacitním akcelerometrem a data jsou zpracována na osobním počítači v programu Matlab. Výsledkem práce je funkční algoritmus, který je schopen analyzovat a detekovat sadu pohybů osoby v budově. Práce je použitelná jednak pro monitorování starších lidí a detekci nebezpečných situací jako jsou pády. Další možná aplikace je pro horníky a záchranáře.
Human motion activity monitor
Keywords: kapacitní akcelerometry; zpracování signálu; detekce aktivit; capacitive accelerometers; signal processing; activity detection