Analýza hospodaření Vězeňské služby České republiky - Sůra, Pavel (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá charakteristikou Vězeňské služby České republiky a její aktivity. Primárně je zaměřena na zhodnocení ekonomické stránky její činnosti s ohledem na vývoj počtu odsouzených a vězněných osob. První část bakalářské práce je zaměřena na charakteristiku Vězeňské služby České republiky, na vybrané pojmy z oblasti vězeňství a na veřejný sektor. Druhá část je věnována analýze statistických dat z oblasti soudnictví a vězeňství ČR, a to především ekonomických dat. Přibližuje analýzu vybraných výdajů a příjmů, spojených s činností Vězeňské služby České republiky. Závěrem jsou výsledky analýzy dat zhodnoceny a jsou navrženy kroky ke zvýšení hospodárnosti jejího fungování.
Analysis of the management of the Prison Service of the Czech Republic
Keywords: Vězeňská služba ČR; věznice; výkon trestu odnětí svobody; výkon vazby; odsouzení; Prison service of the Czech Republic; prison; execution of imprisonment; execution of detention; convict