Motivace nemocných s kritickou končetinovou ischemií pro odvykání kouření - Zrůstová, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku nemocných s kritickou končetinovou ischemií a jejich motivaci k odvykání kouření. V teoretické části je shrnuta problematika ischemické choroby dolních končetin, problematika kouření a jeho negativním vlivu na zdraví člověka, především na cévy dolních končetin a na motivaci přestat kouřit. Empirická část zjišťuje pomocí dotazníkového šetření sílu jednotlivých argumentů k získání pacienta kuřáka s kritickou končetinovou ischemií pro odvykání kouření.
Motivation of the sick with critical limb ischemia for smoking quiting
Keywords: amputace; ischemická choroba dolních končetin; kouření; motivace; amputation; peripheral arterial dinase; smoking; motivation