Analýza faktorů kapitálové struktury podniků - mezinárodní srovnání - Volek, Roman (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se věnuje analýze kapitálové struktury podniku. Popisuje složky kapitálové struktury a poté zkoumá její determinanty a jejich vliv na zadluženost vybraných podniků. Cílem práce je posoudit vliv a jeho intenzitu u jednotlivých determinantů pomocí vícenásobné regresní analýzy.
Analysis of the Determinants of Corporate Capital Structure - International Comparison
Keywords: capital structure; determinants of capital structure; debt; regression analysis; kapitálová struktura; determinanty kapitálové struktury; zadluženost; regresní analýza