Dědění ze zákona, dědické skupiny s vazbou na dědickou daň - Zedníček, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce pojednává o problematice dědění ze zákona, dále rozebírá čtyři dědické skupiny, podle kterých dědicové nabývají majetek po zůstaviteli. Zabývá se též procesní úpravou dědictví podle OSŘ. Pozornost je také věnována problematice dědické daně.
The Inheritance from law, line groups with the connection to the inheritance tax
Keywords: dědic; dědická daň; dědické právo; závěť; zůstavitel