Kryptoměny jako investiční nástroj - Václavek, Petr (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce slouží k pochopení kryptoměnové problematiky a investování peněžních prostředků do kryptoměn. Jsou zde popsány druhy a vlastnosti kryptoměn, jejich vzájemná komparace, nadále historický vývoj kryptoměn a konkrétní příklad sestavení modelového investičního portfolia.
Cryptocurrencies as an investment tool
Keywords: kryptoměny; podniky; investiční portfolio; investiční instrumenty; blockchain; finanční trh; cryptocurrencies; enterprises; investment portfolio; investment instruments; blockchain; finan-cial market