Analýza finančního zdraví obcí - Chlumecký, Václav (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem diplomové práce je seznámit čtenáře s tématem finančního zdraví obcí. Toho je docíleno kombinací teoretické a praktické části. Teoretická část je postavena na teoretickém východisku pokrývající témata jako územní plánování v České republice, rozpočtování a finanční zdraví obcí. Praktická část navazuje na tuto teoretickou, jelikož aplikuje popsané ukazatele finančního zdraví na příkladu českých obcí. Pro analýzu vstupních dat je využito metod K-means a Kohonenových map.
Analysis of financial health of municipalities
Keywords: finanční zdraví; ukazatele finančního zdraví; municipality; data mining; financial health; financial health indicators; municipalities