Spánková hygiena u studentů Fakulty filozofické Univerzity Pardubice - Valentovičová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2023)
Teoretická část bude vycházet z odborné literatury a bude se věnovat teoretickému zasazení do tématu. Budou zde popsány pojmy spánek, stádia spánku, rytmus spánku a bdění, charakteristika studenta vysoké školy z hlediska vývojové psychologie. Dále zde bude rozebrána psychohygiena spánku, některé poruchy spánku a vybrané výzkumy, které byly v této oblasti realizovány. V rámci praktické části bude pomocí dotazníkového šetření zjišťován stav spánkové hygieny studentů Fakulty filozofické Univerzity Pardubice. Cílem bakalářské práce je zjistit stav spánkové hygieny u studentů FF Univerzity Pardubice.
Sleep hygiene in a students of the Faculty of Philosophy University of Pardubice
Keywords: spánek; spánkové návyky; spánková hygiena; vysokoškolský student; poruchy spánku; cirkadiánní rytmus; sleep; sleep habits; sleep hygiene; college student; sleep disorders; circadian rhytm