Hodnocení informačního systému veřejné správy - Jan, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2007)
V bakalářské práci se zabývám problematikou hodnocení informačních systémů veřejné správy. Informační systémy ve veřejné správě se začaly rozvíjet pomalu a nejistě. O něco lepší se jeví situace v samosprávných celcích. Místní zastupitelé začali vidět informovanost občanů jako jeden z prvořadých problémů. Jedním z důvodů proč jsou informační systémy v rámci měst tak důležité, je snaha nalákat do oblasti investory a podnikatele. Tato práce se ve své první části snaží zmapovat současný stav informačních systémů veřejné správy. Dále se v ní můžeme stručně seznámit se základními pojmy, které se bezprostředně týkají informačních systémů. Druhá část se skládá ze dvou oddílů. V prvním jsem se pokusil zhodnotit IS města Velké Meziříčí a to zejména po stránce obsahové a strukturální. V druhém oddíle jsem vyhodnotil dotazník, který jsem vytvořil a poskytl k vyplnění uživatelům tohoto IS a porovnal s mým názorem na tento IS.
Information system appraisal of public administration
Keywords: Information Systems; Public Administration; appraisal; Questionnaires; investigation; towns; Informační systémy; hodnocení; dotazníky; šetření; města; veřejná správa