Adhezivní molekuly buněk - Horáková, Alena (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je věnována tématu adhezních molekul, které mají v lidském těle řadu nezastupitelných funkcí. Zaměřuje se na rozdělení a popis jednotlivých skupin adhezivních molekul, charakterizuje jejich strukturu a hlavní funkce. Dále je v ní věnována pozornost inhibitorům buněčné adheze a významu adhezivních molekul u vybraných onemocnění.
Cell Adhesion Molecules
Keywords: adhezivní molekuly; integriny; selektiny; kadheriny; imunoglobuliny; inhibitory adheze; adhesion molecules; integrins; selectins; cadherins; immunoglobulins; inhibitors of adhesion