Botulotoxin při refrakterním idiopatickém hyperaktivním močovém měchýři - Krejčíková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na aktuální problematiku hyperaktivního močového měchýře. Věnuje se léčebným metodám, zejména nové metodě léčby pomocí botulotoxinu. Příčina hyperaktivního měchýře nemusí být vždy známá a nemusí ani reagovat na léčbu a právě těmito případy se praktická část práce zabývá.
Botulinum toxin in refractory idiopathic overactive bladder
Keywords: hyperaktivní močový měchýř OAB; příznaky dolních močových cest LUTS; urgence; inkontinence; léčba botulotoxinem; overactive bladder OAB; lower urinary tract symptoms LUTS; urgence; incontinence; treatment with botulinum toxin