Vývoj mikroskopické techniky a její využití ve školním vyučování - Zásmětová, Romana (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se snaží přiblížit možnosti praktického použití jednoho z nejznámějších optických přístrojů - mikroskopu, seznamuje s moderními mikroskopickými metodami, mikroskopickými technikami ve výuce a přináší praktické příklady využití mikroskopu v hodině biologie.
Keywords: pedagogika; mikroskop; mikroskopické metody; výuka biologie