VÝVOJ EKONOMIKY A HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY MAĎARSKA - Merkl, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na vývoj ekonomiky a hospodářské politiky Maďarska v období 1991-2009 s důrazem na transformaci ekonomiky a privatizaci. Analyzuje ekonomickou situaci země v letech 1991-2009 a srovnává dosažené výsledky se stanovenými cíly. Ve stručnosti nás seznamuje s hospodářským vývojem země v rámci Evropské unie až po hospodářskou krizi v roce 2008-2009.
Evolution of economy and economic policies of Hungary.
Keywords: Maďarsko; privatizace; transformace; komparace; Evropská unie; ekonomická krize; Hungary; privatisation; transformation; comparation; European Union; ecomomic crisis