Historie a současnost celnictví - Zezulka, Radek (Univerzita Pardubice, 2004)
Cílem práce je objasnit zákonitosti ve vývoji celnictví, popsat současné postavení celní správy v systému veřejné správy a práva a zároveň naznačit výhled do blízké budoucnosti, kdy se v souvislosti se vstupem ČR do EU zásadním způsobem změní kompetence a působnost orgánů celní správy.
The history and present state of custom service
Keywords: celní správa; clo; správní právo; Státní správa