Uplatnění logistiky v podniku Eichenauer,spol.s.r.o. - Šourková, Marie (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce pojednává o vlivu logistiky na výrobní podnik. Část práce obecně popisuje logistiku ve výrobním podniku, její členění, materiálové a informační toky a s nimi spojené zásoby. Další část poukazuje na vybraný výrobní podnik, popis stávajících logistických procesů v sériové výrobě. V závěrečné části je objasněno, jak za pomoci metody hodnotové analýzy lze analyzovat logistické procesy v sériové výrobě, jak lze aplikovat nové logistické systémy a metody s cílem snížení nákladů, snížení průběhového času výrobku, za předpokladu odstranění neefektivních činností a zásob.
Application of logisticsin the company Eichenauer Co.
Keywords: logistika; logistické řetězce; bod rozpojení; hodnotová analýza; materiálové zásoby; KANBAN; logistics; logistics chain; break point; value analysis; material supplies; KANBAN-system