Částicová analýza a hodnocení mazivosti motorových a převedových olejů - Šmíd, Filip (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na využití experimentálních metod tribotechnické diagnostiky. Zabývá se jednak metodikou hodnocení mazivosti olejů na přístroji Reichert M2 a její aplikací na vzorcích automobilových olejů, jednak analýzou motorových olejů používaných v autobusech s využitím analytické ferrografie, FTIR spektrometrie a částicové analýzy na laserovém analyzátoru.
Particle analysis and evaluation of engine and gearbox oil lubricity
Keywords: oleje; opotřebení; mazání; instrumentální metody; částice; oils; wear; lubrication; instrumental methods; particle