Povzbudivý růst firem - Top 10 ČR - Martinů, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá koncepcí povzbudivého růstu. První část práce je věnována deskripci povzbudivého růstu spolu s možnostmi jeho řízení. Zároveň je zde teoreticky vymezeno finanční a provozní řízení, které s řízením povzbudivého růstu úzce souvisejí. V závěrečné části je provedena analýza povzbudivého růstu u českých TOP 10 firem. Na základě jejich typu růstu jsou firmám vyslovena doporučení pro řízení svého povzbudivého růstu. TOP 10 firem České republiky je vybráno z žebříčků firem, které se v České republice sestavují. V souvislosti s tím je část práce věnována i analýze světových, evropských a českých žebříčků firem.
The sustainable growth of companies - Top 10 in the Czech Republic
Keywords: finanční řízení; provozní řízení; žebříčky firem; kauzální finanční analýzy; operational management; financial management; causal financial analysis