Perspektivy a rozvoj klastru v kraji Vysočina - Vacková, Silvie (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato diplomová práce na téma "Perspektivy a rozvoj klastru v kraji Vysočina" se zabývá koncepcí klastrů a analýzou klastrové iniciativy na Vysočině. Obecná část se věnuje charakteristice klastrů, programům na podporu podnikání v České republice, v rámci kterých je možné získat podporu pro vznik a rozvoj klastrů, a procesem financování. Vlastní část je zaměřena na zmapování klastrových iniciativ v kraji Vysočina a analyzuje aspekty vzniku pro jednu klastrovou aktivitu v daném oboru. V závěru, práce shrnuje a porovnává dosažené výsledky s původními cíli.
Perspectives and Development of Cluster in Region of Vysočina
Keywords: klastr; Podpora podnikání; Strukturální fondy; Operační program průmysl a podnikání; program Klastry; kraj Vysočina; cluster; Business support; Structural Funds; Industry and Enterprise Operational programme; cluster programme; the region of Vysočina