Postavení silniční nákladní dopravy v logistických přepravních systémech - Rathouský, Bedřich (Univerzita Pardubice, 2011)
Disertační práce se v analytické části věnuje problematice právních předpisů, silničních nákladních vozidel a souprav, zapojení silniční nákladní dopravy do logistických systémů a dopravě a logistice z pohledu systémové teorie. Ve druhé části je definován cíl a hypotézy práce. Třetí část je tvořena charakteristikami použitých vědeckých metod. Ve čtvrté části práce autor předkládá obecný návrh metodiky implementace kapacitních souprav do logistických přepravních systémů. V poslední (páté) části autor provádí aplikaci matematicky kvantifikovatelných kroků navržené metodiky.
The Road Cargo Transport Position in Logistic Transport Systems
Keywords: logistické přepravní systémy; nedoprovázená kombinovaná přeprava; silniční nákladní doprava; logistic transport systems; unaccompanied combined transport; road cargo transport