Klíčová léčiva v porodní asistenci - Šlesingerová, Sylvie (Univerzita Pardubice, 2020)
Teoretická část bakalářské práce se zaměřuje na farmakologii obecnou i speciální, ale také na osobnost porodní asistentky, jaké jsou její kompetence a jaké komplikace mohou během gravidity, při a po porodu nastat. Průzkumná část se zajímá o klíčová léčiva vyskytující se na porodních sálech ve vybraných zdravotnických zařízeních a o jejich specifika podání. Dále zjišťuje znalosti budoucích porodních asistentek v oblasti farmakologie.
Key drugs in midwifery
Keywords: klíčová léčiva; porodní asistentka; specifika podání; znalosti léků; key drugs; knowledge of medicines; midwife; specifics of usin