Koagulační procesy při úpravě povrchové vody - Vašíř, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá studiem koagulačních procesů při úpravě povrchové vody, jejich kinetiky a stanovením optimálních dávek koagulačních činidel. V experimentální části jsou uvedeny základní charakteristiky použitých koagulačních činidel (polyaluminium sulfát PAS-3 a síran železitý PIX-113). Dále pak popis stanovení optimální dávky koagulačního činidla a sledování kinetiky koagulačního procesu v závislosti na pH.
Coagulative processes at adjustment surface water
Keywords: koagulace; úprava vody; optimální dávka činidla; kinetika procesu; coagulation; water treatment; optimum doses of reagents; process kinetics