Variantní řešení obratů vlaků s automatickým provozem ve stanici Depo Písnice na lince D pražského metra - Nedoma, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Automatizace je v současnosti hlavním tématem napříč jednotlivými obory. Nejinak je tomu v souvislosti s dopravou. Práce se zabývá charakteristikou a následnou analýzou linky D pražského metra, která bude plně automatizovanou linkou. Jedním z úskalí je řešení obratu vlakových souprav v konečné stanici. Práce se proto zaměří na problematiku obratů souprav v pražském metru při běžném provozu na současných třech linkách a nastíní řešení pro budoucí linku D.
Alternative solutions turnovers trains with automatic operation of the station Depo Písnice line D Prague metro.
Keywords: metro (podzemní dráha); linka D; obraty vlakových souprav; automatický provoz; underground; line D; turnovers trains; automatic operation