Možnosti využití systému ROLA - doprovázené dopravy kamionů expresním vlakem přes území Rakouska - Novotný, Miroslav (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce analyzuje současný stav systému kombinované dopravy ROLA. Popisuje stav ve světě, konkrétně v Rakousku a SRN. Rozpracovává využití a rozvoj systému ROLA v ČR. Navrhuje zvýšení využití ROLA v Českých Budějovicích a jeho větší propagaci. Rozebírá otázku budoucnosti ROLA ve světě i v ČR.
Possibilities of the exploiting of the system ROLA - the transport of the truck with the suite by expres train across the territory of Austria
Keywords: ROLA; kamiony; přeprava; vlaky; Spolková republika Německo; Rakousko; Česká Republika