Ověření nové metody stanovení počtu složek ve směsi - Sloučková, Andrea (Univerzita Pardubice, 1996)
Byla ověřována platnost metody pro určování počtu složek ve směsi. Metoda je založena na vyhodnocení matice aditivních vlastností složek ve směsi vícenásobnou lineární regresí. Metoda byla vyzkoušena na experimentálně získaných maticích absorbancí roztoků vybraných barviv, reagujících směsí o 1-2 barevných složkách a rovnovážné směsi o 2 barevných složkách.
The verifying of a new method of determination of number of components in a mixture
Keywords: stanovení počtu složek ve směsi; absorbance; matice