Voltametrické chování elektrod na bázi heterogenních stříbrných a grafitových kompozitů - Šebková, Světlana (Univerzita Pardubice, 2004)
V práci bylo studováno voltametrické chování elektrod na bázi heterogenních stříbrných a grafitových kompozitů. Použití kompozitních elektrod poskytuje velmi dobrou alternativu k elektrodám rtuťovým. Kompozitní elektrody je možné využít v anorganické analýze kationtů, aniontů, v organické analýze. Grafitové kompozitní elektrody jsou vhodné hlavně pro práci v oblasti pozitivních potenciálů a nabízejí tak ojedinělé možnosti analytických aplikací jak v případě anodických, tak v případě katodických měření.
Voltametric behavior silver and graphite composites
Keywords: stříbrné kompozitní elektrody; grafitové kompozitní elektrody; voltametrie