Nástroje Aktivní politiky zaměstnanosti a další způsoby podpory zaměstnanosti aplikované Úřadem práce v Hradci Králové - Dolečková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce pojednává o způsobech využití aktivní politiky zaměstnanosti (APZ) Úřadem práce v Hradci Králové. Rovněž se zmiňuje i o Evropském sociálním fondu (ESF) jako o další možnosti podpory zaměstnanosti. Tento fond je jedním ze čtyř strukturálních fondů a je určen k tomu, aby podporoval realizaci Evropské strategie zaměstnanosti a to prostřednictvím investic do lidských zdrojů, jejich vzdělání, zaměstnanosti, podnikání a vyrovnáváním příležitostí co se týká přístupu na trh práce. Úkolem bakalářské práce je seznámení s druhy aktivní politiky zaměstnanosti obecně a s jejich využití v praxi. Cílem je také srovnání v oblasti financování APZ v rámci Úřadu práce Hradec Králové a Pardubice.
Instruments of Active employment policy and alternative methods of support employment applied at Employment agency in Hradec Králové
Keywords: employment agencies; Unemployment; labour policy; European Social Fund; Employment; Labour Market; Úřady práce; Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Evropský sociální fond; zaměstnanost; Trh práce