Posouzení prodloužení trasy metra A na letiště Václava Havla - Ambroz, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Projekt se zabývá charakteristikou současného stavu dopravní obslužnosti Letiště Václava Havla, okolních pražských městských částí a sousedních obcí ve Středočeském kraji. S případným prodloužením trasy metra A na letiště je v projektu navržena výstavba nového přestupního terminálu. Cílem práce je nejen vybrat vhodnou variantu vedení nové trasy metra, ale také místo zřízení přestupního terminálu a navrhnout změnu linkového vedení s tím související.
Assessment extension of the Prague Metro line A at Vaclav Havel Airport
Keywords: přestupní terminál; městská hromadná doprava; individuální automobilová doprava; Praha; metro; transfer terminal; urban public transport; individual car transport; Prague; metro