Specifika vzdělávání žáků dle Rámcového vzdělávacího programu pro obor vzdělání základní škola speciální - Pachovská, Petra (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se věnuje specifikům vzdělávání žáků podle Rámcového vzdělávacího programu pro obor vzdělání základní škola speciální. Práce se zabývá problematikou související s výukou osob s mentálním a kombinovaným postižením a ukazuje možné metody jejich vzdělávání. Stručně popisuje Rámcový vzdělávací program pro obor vzdělání základní škola speciální spolu s individuálním vzdělávacím plánem. Praktická část mé práce je založena na kvalitativní výzkumné metodě a provádím zde analýzu konkrétního případu žáka, abych ukázala specifika výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.
The Specifics of educating pupils according to the Framework Educational Programme for the Field of Education in Special Primary Schools
Keywords: Rámcový vzdělávací program pro obor vzdělání základní škola speciální; mentální a kombinované postižení; základní škola speciální; individuální vzdělávací plán; Framework Educational Programme for the Field of Education in Special Primary Schools; intellectual and multiple disabilities; special primary school; individual teaching plan