Age management - Justová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou Age managementu a jejím zavedením ve vybraném podniku. Cílem diplomové práce je rozpracovat problematiku Age managementu a implementovat ji v konkrétním podniku. V práci jsou vymezeny základní pojmy týkající se řízení lidských zdrojů, specifik starších pracovníků a jejich postavení na trhu práce. Dále je definován a blíže popsán již samotný Age management a s ním související pojmy. Pro účely této práce je zvolena společnost, ve které je provedeno dotazníkové šetření. Na základě výsledků šetření jsou navrhnuta doporučení vedoucí k efektivní aplikaci Age managementu v podniku.
Age management
Keywords: řízení lidských zdrojů; stárnutí populace; Age management; pracovní schopnost; human resource management; population aging; Age management; work ability