Posouzení úvěrové politiky bank ve vztahu k dopravním podnikům - Mládková, Daniela (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zaměřuje na stav podniků MHD a stav bankovnictví v ČR, tento stav porovnává s EU, zohledňuje poslední velkou novelu zákona o bankách, zaměřuje se na nové formy vyhledávání finančních zdrojů pro DP MHD, informuje o nabídkách a principech bankovního sektoru.
Keywords: úvěrová politika bank; financování; dopravní podniky; městská hromadná doprava; finanční zdroje