Využití SFE a analýza růží - Parezová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována extrakci růží nadkritickou kapalinou a následné analýze pomocí GC-MS. Teoretická část je zaměřena na extrakci nadkritickou tekutinou a její možné využití. Experimentální část se zabývá extrakcí a následnou analýzou reálných vzorků růží.
The using of SFE and analysis of roses
Keywords: extrakce nadkritickou kapalinou (SFE); růže; esenciální oleje; kapalinová chromatografie; hmotnostní spektrometrie; supercritical fluid extraction; roses; essential oil; gas chromatography; mass spectrometry