Analýza prvků podnikové kultury ve vybraném podniku - Benešová, Sára (Univerzita Pardubice, 2023)
Vliv podnikové kultury na chod podniku a také na spokojenost zaměstnanců stále nabývá na významu, proto je nutné tomuto tématu věnovat pozornost. Předmětem bakalářské práce je na základě analýzy prvků podnikové kultury formulovat návrhy a doporučení pro posílení podniku v této oblasti. První část zahrnuje teoretická východiska k problematice podnikové kultury. Obsahem druhé části je charakteristika vybraného podniku a analýza podnikové kultury se zaměřením na její prvky. Dále je uvedeno vyhodnocení získaných dat z dotazníkového šetření a rozhovoru, podle nichž je formulován návrh a doporučení pro zlepšení podnikové kultury.
Analysis of corporate culture elements in the selected company
Keywords: podniková kultura; prvky podnikové kultury; artefakty; hodnoty; základní přesvědčení; corporate culture; elements of corporate culture; artifacts; values; basic assumptions