Nacisté, křesťané a eutanazie - Rokyta, Jan (Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta, 2013)
Studie nasťiňuje program eutanazie a sterilizace v nacistickém Německu a následně reakci křesťanů římskokatolického vyznání. Z historického hlediska popisuje další vývoj. Z hlediska dějin se studie snaží objasnit základy, na nichž celá akce spočívala, především pojetí antropologie a legitimizaci celého eutanazijního programu.
Nazis, Christians and euthanasia
Keywords: nacismus; křesťané; eutanazie; sterilizace; Německo; Nazism; Christians; euthanasia; sterilization; Germany