Vývoj přepravního trhu a jeho vliv na skladbu vozového parku nákladní dopravy ČD na Ostravsku - Pernička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce zkoumá vývoj přepravního trhu na Ostravsku a navrhuje řešení ve formě programu obnovy vozového parku.
Keywords: České dráhy; nákladní doprava; přepravní trh; vozový park; Ostravsko