Epilepsie a režimová opatření - Kopřivová, Eva (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice onemocnění epilepsie a režimovým opatřením. V teoretické části je popsáno onemocnění epilepsie, její historie, typy záchvatů, diagnostika a formy léčby. Další část se zabývá režimovými opatřeními u tohoto onemocnění. Vliv na pracovní, osobní život nemocných a nutné opatření v rámci bezpečnosti nemocných. V průzkumné části byla použita metoda kvantitativního sběru dat - dotazník, který vyplňovali respondenti s již diagnostikovanou epilepsií. Cílem bylo zjistit oblasti omezení běžného života pacientů s epilepsií v souvislosti s dodržováním režimových opatření.
Epilepsy and regime measures
Keywords: epilepsie; epileptické záchvaty; režimová opatření; sport; epilepsy; epileptic races; modular measures; sport