Preventivně výchovné programy pro děti a mládež na Broumovsku - Kosinová, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá preventivně výchovnými programy na Broumovsku. Definuje pojmy prevence, výchova, charakterizuje kdo je dítě a mladistvý a jakou úlohu zde sehrává rodina. Cílem je zmapovat instituce zabývající se preventivně výchovnou činností v regionu Broumovsko. Pozornost je zaměřena na SVP Varianta Police nad Metují, které je zásadní institucí v této oblasti.
Educational Prevention Programs for Children and Youths in Broumov Region
Keywords: prevence; výchova; děti; mladiství; rodina; Broumov; prevention; education; children; youth; family; Broumov