Hlavní oblasti rozvoje technologie kombinované dopravy - Melichar, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 1996)
Článek se zabývá problematikou oblastí rozvoje kombinované dopravy. Kombinovaná doprava je v současnosti jedním z faktorů růstu mezinárodní nákladní dopravy na železnici. Rozvoj technologie kombinované dopravy je v článku popsán v následujících oblastech: - kontejnery, návěsy a výměnné nástavby; - terminály; - nákladní vozy; - bimodální systémy.
Main areas of development of combined transport technology
Hauptbereiche der Entwicklung der Technologie des Kombiverkehrs