Analýza rozvoje města Náchoda - Výborná, Dana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce byla věnována analýze rozvoje města Náchod. Úvodní část se zabývá historií města, demografickým vývojem, sociálními službami, kulturou, sportem a to s ohledem na trvale udržitelný život obce, dále obsahuje analýzu kvality života a indikátory života v obci. V druhé, praktické části, bylo provedeno dotazníkové šetření, které se zabývá výzkumem spokojenosti občanů s životem ve městě, zaměřeným především na spokojenost se základními veřejnými službami, kulturou, sociálními službami a životní úrovní.
Analysis of the development of the city Náchod
Keywords: Náchod; demography; development; indicators; respondents; demografie; rozvoj; indikátory; respondenti