Detekce nestandardní spotřeby vody - Ranš, Benjamin (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem bakalářské práce bude návrh a implementace "chytrého" systému pro detekci nestandardní spotřeby vody v domácnosti. Student v teoretické části popíše nejčastěji používané metody pro detekci neobvyklých situací (detekce odlehlých datových bodů) a v praktické části na základě teoretických znalostí navrhne vhodný algoritmus (případně skupinu algoritmů), které implementuje ve zvoleném programovacím jazyce. Systém by měl na základě dat o spotřebě vody umět vytvořit model spotřeby vody pro libovolnou ubytovací jednotku a detekovat spotřebu vody, která se svou charakteristikou příliš liší od obvyklé spotřeby. Funkčnost systému student ověří na testovacích datech.
Detection of non-standard water consumption
Keywords: strojové učení; detekce uniku vody; model spotřeby vody; machine learning; water leakage detection; data modeling