Prostorové analýzy pro detekci míst ve městě s vysokou rizikovostí pro tělesně postižené - Piverková, Adriana (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou osob s tělesným postižením a možnostmi jejich pohybu v městském prostředí. Práce se zaměřuje na využití prostorových analýz pro monitoring rizikových míst a uvádí příklady využití prostorových analýz, které souvisí s problematikou handicapovaných osob. Práce byla zpracovávána v prostředí města Pardubic s využitím programového produktu ArcView ze skupiny programů ArcGIS Desktop.
Spatial analysis for detection of places in a city with a high riskiness for handicapped persons
Keywords: spatial analyses; Geographic Information Systems; Barriers; Disability; prostorové analýzy; Geografické informační systémy; bezbariérové prostředí; Handicap