Implementace a využití kryptoměn v České republice - Holec, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zabývá základními informacemi o kryptoměnách. Byla zmíněna historie, funkce a formy tradičních peněz pro porovnání s kryptoměnami. Kryptoměny byly porovnány z investičního hlediska s tradičními investičními aktivy a byla popsána jejich možná využitelnost v reálném životě.
The implementation and usage of cryptocurrencies in the Czech Republic
Keywords: bitcoin; kryptoměny; investice; peníze; bitcoin; cryptocurrencies; investment; money