Etnická identita německé menšiny na Chomutovsku - Kreisslová, Sandra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá otázkou etnické sebereflexe německé menšiny. Zaměřuje se na teorii etnicity a česko-německé vztahy v českých zemích. Dále analyzuje a shrnuje poznatky z biografického výzkumu etnické identity českých Němců na Chomutovsku.
Ethnic identity of the German minority in region Chomutov
Keywords: Identita; etnicita; Němci; Chomutov; česko-německé vztahy