Prověření úprav traťového úseku Rosice nad Labem - Chrudim - Němcová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení možných úprav širé trati na úseku Chrudim - Rosice nad Labem, aby mohlo dojít ke zkrácení doby jízdy. Dále navržení úprav železničních stanic Medlešice a Rosice nad Labem s úmyslem zvýšit bezpečnost cestujících, umožnit bezbariérový přístup pro tělesně postižené osoby, zkvalitnit parametry pro železniční svršek.
Verification modifications of the railway section Rosice nad Labem - Chrudim
Keywords: železniční stanice; doprava; větvení zhlaví; výhybky; pražce; tratě; railway station; transportation; branch points; sliding rail; railroad tie; tracks