Technologický postup zavedení náhradní autobusové dopravy - Fousek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem práce je stanovit postup zavádění náhradní autobusové dopravy (dále v textu jen NAD) a poté zpracovat její konkrétní zavádění pro vybraný přerušený úsek. Zde je řešena otázka výběru vhodné trasy vedení NAD, provedeno provozní posouzení a ekonomické posouzení a zpracovány oběhy vozidel a turnusů řidičů. Vypracovány jsou celkem tři varianty řešení NAD. Výběr optimální varianty je proveden v v závěrečné části s použitím metody vicekriteriálního hodnocení TOPSIS.
Technological procedure of implementing Rail replacement bus service
Keywords: železnice; náhradní autobusová doprava; oběhy vozidel; turnusy řidičů; railway; rail replacement bus service; bus circulation; bus driver scheduling