Analýza zadluženosti obcí a její regulace - Trnková, Iva (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem bakalářské práce je analyzovat zadlužení obcí v České republice a její regulace. První kapitola je věnována municipalitě, municipální ekonomice a jejímu hospodaření. Další dvě kapitoly jsou zaměřeny na majetek municipality a na její orgány. Dále pokračují kapitoly s názvy územní rozpočet a finanční závazky obcí. Druhá část práce je zaměřena na zadluženost obcí v České republice, na ukazatele zadluženosti. V posledních dvou kapitolách je analyzována zadluženost vybraných měst a je provedeno jejích srovnání.
Analysis of insolvency municipality in the Czech Republic and its regulation
Keywords: municipalities; indebtedness; monitoring; indicator of debit service; regulation of debit; obce; Zadluženost; monitoring; ukazatel dluhové služby; regulace zadluženosti