Životní příběh jako součást cesty matky k pěstounství na přechodnou dobu - Procházková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na tématiku pěstounské péče na přechodnou dobu. Na počátku závěrečné práce je definována rodina a její funkce. V další části je popsána náhradní rodinná péče, problematika pěstounské péče a její psychologické aspekty zaměřené především a motivaci. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit motivaci respondentů k tomu, stát se pěstounem na přechodnou dobu.
Life story as part of mother´s journey to temporary foster care
Keywords: pěstounská péče; pěstounství; formy pěstounské péče; motivace; osobnost pěstouna; foster care; types of foster care; motivation; foster´s personality